Wat een gaaf weekend!

Wat een gaaf weekend!

Wat hebben we genoten van het afgelopen weekend met allereerst het NK Allround, waarin niet alleen ongelooflijk mooie ritten te zien waren, maar waar wij zelf vooral ook vol trots naar de deelname van nieuwkomers in dit veld Yves Vergeer en Beau Snellink keken.

Al eerder schreven we hoe we Beau vanaf zijn veertiende een aantal jaren mochten begeleiden met schema’s en techniektraining. Maar ook Yves kwam als junior regelmatig bij ons in Inzell langs voor een of meerdere trainingen met techniekanalyse.

Beide jongens hadden een droom, kozen hun eigen weg, schromen niet om hard te werken en doen er alles aan om die droom te bereiken. En zo stonden ze als jonkies in dit seniorentoernooi tegen elkaar aan de start op de 500m. Een toernooi met voor Yves maar liefst drie persoonlijke records en als 9e geëindigd. En ook voor Beau drie persoonlijke records, waarbij vooral zijn 5 en 10km bijzonder in het oog sprongen en uiteindelijk een zesde plek.

Wat zijn we trots op die mannen!

Maar het was niet alleen NK dit weekend. Er stond ook een online bijscholing voor de trainers van IJsclub Eindhoven op het programma. Live bij elkaar komen zat er dit jaar helaas niet in. Maar via Zoom konden we online toch ‘bij elkaar komen’ en kon ik een interactieve presentatie over de techniek van de bocht houden.

De trainers waren enthousiast. Een mooie alternatieve manier van bijscholen van het trainerscorps zo.

Deze online bijscholing en het NK Allround maakten het een gaaf (schaats)weekend!