Trots op begeleiding Beau Snellink

Trots op begeleiding Beau Snellink

Wat zijn wij er trots op Beau Snellink een duwtje in de rug te hebben mogen geven op weg naar zijn debuut in de junioren World Cups dit seizoen én nu ook zelfs in het senioren-circuit, te weten de World Cup in Nagano (Japan) komend weekend!

In januari 2016 klopte de toenmalige 14-jarige junior bij Schaatstraining advies & begeleiding aan voor hulp. “Ik word in geen enkele selectie opgenomen, want ik kan niet sprinten, maar ik wil de beste worden op de langere afstanden en ik weet dat ik dat kan”. Zo ongeveer luidde de boodschap van de jonge maar vastberaden sporter.

Zo zijn we een traject gestart waarbij we Beau begonnen te begeleiden met een persoonlijk trainingsplan, met trainingsvormen en trainingstijd die bij hem pasten en waarbij hij bij zijn eigen vereniging op het ijs kon trainen. Daarnaast kwam Beau ook diverse keren naar Inzell om een week lang aan zijn techniek te werken.

Fysiek en mentaal zagen we Beau steeds sterker worden. Zijn techniek ging vooruit. Zijn tijden gingen elk jaar met sprongen vooruit, zelfs ook zijn sprintafstanden. En dit leverde hem de vraag van diverse teams op om bij hen aan te sluiten. Fantastisch dat we Beau niet alleen fysiek en qua techniek naar een hoger niveau mochten helpen, maar vooral ook het vertrouwen konden geven om zijn dromen niet op te geven en er voor te gaan. Waar een wil is, is een weg.

Succes in Nagano, Beau!