Over ons

Schaatstraining advies & begeleiding is in augustus 2010 opgericht door Monique Vergeer-van den Heuvel met als doel (wedstrijd)schaatsers van elk niveau te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Sinds juli 2013 ben ik fulltime professioneel schaatstrainer en kan mij volledig richten op de (wedstrijd)schaatsers van Schaatstraining advies & begeleiding. De eerste drie jaar combineerde ik Schaatstraining advies & begeleiding nog met een parttime functie als communicatieadviseur, een functie die ook in bij dit werk goed van pas komt. Op de achtergrond is mijn man Leen van den Heuvel – eveneens zeer ervaren schaatstrainer – de technisch adviseur van Schaatstraining advies & begeleiding. Daar waar nodig springt hij ook in bij de trainingsweken en andere activiteiten.

Daarnaast maak ik voor de clinics, trainingen en assistentie bij de trainingsweken ook regelmatig gebruik van collega-trainers Jetske Wiersma, Tristan Loy en Piet Knip.

Monique:

“Ik schaats al sinds mijn 8e, heb zowel langebaanwedstrijden als landelijk marathon gereden. Mijn hoogtepunt lag pas op mijn 38ste, toen ik in Calgary wereldkampioen Allround werd bij de Masters 35-39 jaar. Op mijn eigen jaarplan en schema’s precies op het juiste moment gepiekt, een mooi moment om te stoppen met mijn eigen wedstrijden en me helemaal te richten op het trainerschap. In die periode kwam het besef dat veel individuele schaatsers een goede begeleiding misten. Dat was de aanleiding om in 2010 te starten met Schaatstraining advies & begeleiding, met als doel wedstrijdschaatsers te helpen die meer willen dan een vereniging kan bieden.

Zo bied ik schaatsers een persoonlijk jaarplan, gericht op het doel en de beschikbare tijd en middelen van de schaatser, met schema’s uitgewerkt per training via een digitale portal. Daarnaast organiseer ik trainingsweken in met name Inzell, met de focus op de schaatstechniek. Hoe kun je je techniek zodanig verbeteren dat je effectiever en dus harder kunt schaatsen. Op het superijs van Inzell en met o.a. de filmanalyses worden in één week vaak grote klappen gemaakt. Supergaaf, die weken! En tot slot geef ik veel clinics, van ijstraining, droogtraining tot skeeleren etc., overal in het land, aan zowel sporters aan trainers. Kortom, ik heb de mooiste baan van de wereld.”

CV Monique

Leen:

“Iedereen heeft bepaalde talenten. Het is de kunst om die van ieder individu naar boven te halen om het beste uit zichzelf te halen. Ik ben van nature geen supertalent, maar door mijn inzet en doorzettingsvermogen is het mij tijdens mijn jeugdjaren wel gelukt om me als junior A / neo-senior een paar keer voor de Nederlandse Kampioenschappen te plaatsen. Dat houd ik mijn ‘schaatspupillen’ ook voor: ‘met inzet en denken in kansen kan jij er ook komen’.

Met mijn ervaring als schaatstrainer van jeugdselectiegroepen op regio- en landelijk niveau en jarenlange ervaring als schaatsbestuurder ken ik de schaatswereld door en door. Dat komt ten goede als technisch adviseur van Schaatstraining advies & begeleiding. En daar waar nodig spring ik in bij de trainingsweken en andere activiteiten.”

Onze kernwaarden:

Motiveren

Ervoor zorgen dat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen, met welke beschikbare middelen, tijd of techniek!

Denken in kansen

Waar een wil is, is een weg; daarom denken wij ook in mogelijkheden en kansen. Voor onszelf, maar natuurlijk ook voor onze schaatsers!

Volledige inzet

Wij houden niet van half werk; als je een keuze maakt, moet je er ook voor gaan. Kwaliteit leveren dus, van beide kanten!

Persoonlijke aandacht

Iedereen is anders; daarom is persoonlijke aandacht onontbeerlijk om de kracht uit een schaatser te kunnen halen!

Agenda