Clinics en trainingen

Schaatstraining advies & begeleiding biedt clinics en trainingen voor zowel schaatsers, teams, clubmaatjes als trainers(korpsen). Van privétrainingen, techniekanalyses, presentaties tot trainingsdagen. Zowel in de praktijk of online via Zoom.

 

Privétraining

Een privétraining is mogelijk voor schaatsers van alle niveau op een locatie naar wens. Dit kan een droogtraining, schaatsplanktraining, skeelertraining of schaatstraining zijn. Voor één of meer schaatsers. Een algemene techniektraining of een specifieke start- of bochtentraining. Alles is mogelijk.

Een privétraining is uit te breiden met een techniekanalyse. Daarbij gaan we eerst het ijs op en maak ik tijdens de training diverse filmopnamen. Na afloop van de training analyseren we de filmbeelden, die je als naslagwerk meekrijgt.

 

Droogtraining in de zomer

In de zomer organiseren we op een aantal zaterdagen een algemene droogtraining in Driebergen. Deze is toegankelijk voor alle (wedstrijd)schaatsers. De focus bij deze trainingen ligt op de uitvoering en techniek van de oefeningen. Zodat je in de trainingen die je daarna in je eentje uitvoert, weet waar je op moet letten en je de trainingen dus effectief uitvoert.

 

Trainingsdag

Eén keer per jaar organiseren we onze “Relatie Trainingsdag” in Doorn. Die dag vinden diverse clinics plaats waaruit je kunt kiezen. Deze zijn gericht op de uitvoering van een bepaalde training en oefeningen, zodat je weet waarop je moet letten als je alleen traint.

Daarnaast kunnen we ook een trainingsdag of -weekend op maat verzorgen voor jou en je team of schaatsmaatjes. Neem contact op voor jouw wensen en de mogelijkheden.

 

Presentatie of workshop

Daarnaast verzorgen we presentaties en workshops voor teams of trainers van een vereniging. Bijvoorbeeld een presentatie over periodisering, voeding voor sporters, de basishouding of de techniek van een bocht. Een presentatie kan worden uitgebreid met een praktijkgedeelte (droog of op het ijs), om het team of de trainers ook praktijkoefeningen mee te geven.

Daarnaast kun je ook bij Schaatstraining advies & begeleiding terecht voor een presentatie over AtionType of alleen een motorieke test omtrent jouw bewegingsvoorkeuren. Lees hier meer over de ActionType Benadering.

 

Online mogelijkheden

Ook online bieden we volop mogelijkheden. Op die manier kun je eenvoudig vanuit huis een presentatie, training of techniekanalyse doen.

1. Online filmanalyses:

  • Analyse ‘small’:
    Een specifiek onderdeel van de techniek, bijv. het plaatsen van de schaats met je rechterbeen op het rechte eind, de eerste pas van de start of de afzet van het linkerbeen in de bocht. Je stuurt 1 opname daarvan en die nemen we samen door via Zoom (ongeveer half uur).
  • Analyse ‘big’: 
    Je laat je door iemand uitgebreid filmen, vanuit diverse hoeken of een specifieke training (bijvoorbeeld een sprinttraining). Je krijgt van mij de details voor het filmen. Daarna plannen we een analyse via Zoom (ongeveer 1 uur).
  • Teamanalyse:
    We kunnen ook nog een stap verder gaan. We kiezen samen een thema voor de presentatie aan jullie team (of aantal schaatsers), zoals de start, de basishouding, de bocht etc.) en voor dat thema stuur je mij wat filmmateriaal van eigen rijders toe, zodat we de filmanalyse in de presentatie kunnen verwerken. We doen dit via Zoom (ongeveer 1,5 uur)

 

2. Training op afstand:

Diverse trainingen kunnen we online doen, zoals een schaatsplanktraining, droogtraining of circuittraining. Je kunt alleen deelnemen of met nog een paar schaatsers.

De training vindt plaats via Zoom. Ik verzorg het trainingsprogramma, geef uitleg en kijk online mee naar de uitvoering van de training.


3. Online presentaties:

Is het lastig om met iedereen van je trainerskorps, vereniging of team fysiek bij elkaar te komen? Dan kunnen we ook een online presentatie verzorgen, zodat ieder vanuit de eigen omgeving achter eigen laptop of pc kan deelnemen.

 

Aanmelden of meer informatie?

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten van een clinic of training contact met ons op.

Agenda