Clinics en trainingen

Schaatsen is zo’n mooie sport… Maar ook zo complex! En steeds weer zijn er nieuwe ontwikkelingen in de schaatssport.

Met Schaatstraining advies & begeleiding blijf je helemaal bij. Presentaties, workshops, clinics en (privé)training op maat. Met thema’s die alles te maken hebben met de schaatssport, zoals voeding, schaatsspecifieke krachttraining, core stability etc.

Wil je in een of meer trainingen werken aan je techniek of een bepaald aspect ervan? Een privé-training of met een groep? Op een ijsbaan in Nederland naar keuze? Dat kan!

Ook clinics op het gebied van schaatsplanken, core stability, skeeleren en circuittrainingen zijn mogelijk. Of een complete trainingsdag, bestaande uit een combinatie van twee clinics of trainingen met bijvoorbeeld een presentatie over voeding of krachttraining.

Ook een specifieke techniekanalyse van hoe jij schaatst is mogelijk.

Daarnaast kun je ook bij Schaatstraining advies & begeleiding terecht voor een motorieke test omtrent jouw bewegingsvoorkeuren. Lees hier meer over de ActionType Benadering.

Voor wie?

Voor iedere (wedstrijd)schaatser die zijn techniek iets wil bijspijkeren of via een clinic of presentatie zijn kennis wil vergaren rondom technieken, bepaalde trainingsmethoden of andere thema’s uit de schaatssport.

Clinics en presentaties zijn voor schaatsers van alle niveau en alle geïnteresseerden. Er kunnen clinics gegeven worden op maat, met diverse schaatsgerichte thema’s, zoals een schaatstraining, maar ook core stability, schaatsspecifieke krachttraining, skeelertraining, droogtraining etc. Ook privé-trainingen zijn mogelijk.

Hoe werkt het?

Omdat Schaatstraining advies & begeleiding het grootste deel van de winter in Inzell gesetteld is, kunnen wij je een specifieke clinic, privé training of techniekanalyse veelal op de baan van Inzell bieden. Daar kun je, bijvoorbeeld tijdens je vakantie of aan het begin van je schaatstrainingsweek, in alle rust en op fantastisch ijs erg goed aan je techniek werken, waarna je met de tips en adviezen daarna zelf verder kunt.

Met bijvoorbeeld een techniekanalyse gaan we eerst het ijs op, waarbij we in de praktijk aan de slag gaan, en gaan daarna via filmbeelden jouw techniek analyseren. De filmbeelden krijg je als naslagwerk mee.

Wil je een clinic van een aantal trainingen met de focus op een bepaald technisch aspect, dan kan dat ook. Alleen of met enkele schaatsmaatjes. Een startclinic, een bochtenclinic, eventueel aangevuld met een presentatie over dat onderwerp. Of puur een privé training waarbij we in de praktijk samen aan de slag gaan met de techniek en verbeterpunten daarin.

In de perioden dat Schaatstraining advies & begeleiding in Nederland is, kun je ook op een ijsbaan naar keuze in Nederland gebruikmaken van onze expertise.

In de zomer is een techniekanalyse op de skeelers uiteraard ook mogelijk. Daarnaast organiseren we standaard een aantal droogtrainingen in Driebergen en skeelertrainingen in Lisserbroek. Bij die trainingen ligt de focus op de uitvoering en techniek van bewegen en oefeningen. Zodat je in de trainingen die je daarna in je eentje uitvoert, weet waar je op moet letten en je de trainingen dus effectief uitvoert.

Wil je, alleen of met een team, een ander soort clinic, zoals schaatsplanken, core stability of elastieken, dan kun je ook daarvoor bij Schaatstraining advies & begeleiding terecht. Dit kan als eenmalige training, wij kunnen ook een gehele trainingsdag voor je organiseren. Aangevuld met een presentatie. Er is veel mogelijk.

En tot slot is het ook mogelijk dat we bij jouw team of vereniging (bijvoorbeeld voor het trainerscorps) langskomen voor een presentatie over een bepaald schaatsthema, zoals periodisering, voeding voor sporters, de techniek van een bocht, etc.

Aanmelden of meer informatie?

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten van een clinic, privé-training, techniekanalyse, een volledige trainingsdag of een presentatie voor een groep sporters of trainers contact op met info@schaatstrainingadvies.nl.

Nieuws
Agenda