Techniekweken in Inzell

Al jarenlang is Inzell het schaatsmekka van Europa. En zeker sinds de baan is overdekt, ligt er een ijsvloer om van te smullen. Een ideale plek dus om een week lang te vertoeven, op een rustig uur te trainen, kennis te delen over schaatsen, een wedstrijd te rijden en dat alles in een idyllische omgeving.

De weken worden zo veel mogelijk buiten de vakanties om georganiseerd, zodat we gebruik kunnen maken van rustige ‘topsporturen’. Daarnaast worden er ook trainingsweken op het zomerijs en in de Kerstvakantie georganiseerd, zodat ook schaatsers die aan de vakantieperiode vast zitten, kunnen deelnemen.

Voor wie?

Voor iedere langebaan- of marathonschaatser die in een unieke omgeving zijn techniek verder wil verbeteren. Er wordt gewerkt in kleine groepen en op individuele basis, zodat er in eenzelfde week op verschillende niveaus kan worden getraind.

Hoe werkt het?

De trainingsweek staat in het teken van ‘schaatstechniek’. De grootte van de groep is rond de 8 personen, zodat er persoonlijke aandacht aan iedereen kan worden besteed.

Het programma is afhankelijk van de baan en de periode. In sommige weken zit er een wedstrijdweekend in, in dat geval is de week iets anders opgebouwd dan in een ‘normale’ techniekweek.

De week omvat gewoonlijk:

  • een tot twee maal per dag een (ijs)training
  • persoonlijke aandacht doordat in kleine groepen wordt gewerkt
  • filmanalyse
  • een presentatie over een schaatsgerelateerd onderwerp (zoals de techniek van de bocht, het rechte eind, de start etc.)
  • overnachting op basis van halfpension
  • alternatieve training (bijv. core stability)

In de agenda zie je een overzicht van alle weken die we organiseren.

Aanmelden of meer informatie?

Heb je interesse in een trainingsweek of heb je voorkeur voor een trainingsweek (met eigen team of groep schaatsers) voor een andere periode? Neem dan contact op met info@schaatstrainingadvies.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Impressie Techniek Trainingsweek Inzell

Nieuws
Agenda

En kijk hier voor enkele impressies van voorgaande trainingsweken.