Techniekweken in Inzell

Al jarenlang is Inzell het schaatsmekka van Europa. En zeker sinds de baan is overdekt, ligt er een ijsvloer om van te smullen. Een ideale plek dus om een week lang te vertoeven, op een goed en rustig ijs te trainen, kennis te delen over schaatsen, eventueel een wedstrijd te rijden en dat alles in een idyllische omgeving.

De weken worden zo veel mogelijk buiten de vakanties om georganiseerd, zodat we gebruik kunnen maken van rustige ‘topsporturen’. Daarnaast worden er ook trainingsweken op het zomerijs en in de Kerstvakantie georganiseerd, zodat ook schaatsers die aan de vakantieperiode vast zitten, kunnen deelnemen.

 

Voor (wedstrijd)schaatsers van elk niveau

De techniekweek is gericht op langebaan- en marathonschaatsers die in een unieke omgeving hun schaatstechniek willen werken. We werken met kleine groepen, zodat je op basis van een overall schema individueel en op eigen niveau kunt trainen met veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

 

Een hele week werken aan je schaatstechniek

Al onze trainingsweken staan in het teken van de ‘schaatstechniek’. Elke training is gericht op een specifiek doel, om te voorkomen dat je met te veel verbeterpunten tegelijk aan de slag wilt. Via een mix van oefeningen én de weekopbouw proberen we jou te laten voelen en ervaren wat jouw helpt om effectief(ver) te kunnen schaatsen.

Er wordt veel gefilmd, zodat we dagelijks jouw techniek kunnen analyseren. Daarnaast vindt er een presentatie plaats over een schaatsspecifiek onderwerp (zoals de techniek van de bocht, trainingsopbouw of voeding voor sporters).

Kortom, een week lang leven als een topschaatser!

In de agenda zie je een overzicht van alle weken die we organiseren.

 

Aanmelden of meer informatie?

Heb je interesse in een trainingsweek of heb je voorkeur voor een trainingsweek (met eigen team of groep schaatsers) voor een andere periode? Neem dan contact op met info@schaatstrainingadvies.nl en vraag naar de mogelijkheden.

 

Impressie Techniek Trainingsweek Inzell

Agenda

En kijk hier voor enkele impressies van voorgaande trainingsweken.