Jetske Wiersma

Regelmatig maken wij voor clinics en trainingen, maar ook voor assistentie bij onze Techniek Trainingsweken in Inzell, gebruik van collega-trainer Jetske Wiersma. Jetske, afgestudeerd Master of Science in Bewegingswetenschappen en Schaatstrainer/Coach 4, is, naast haar werkzaamheden als bondscoach Jong Oranje, parttime breed inzetbaar voor activiteiten van Schaatstraining advies & begeleiding.

Jetske, die zelf ooit deel uitmaakte van Jong Oranje, is na een aantal jaren trainster van de Zuid-Hollandse selectie junioren B te zijn geweest, sinds juli 2015 in dienst bij de KNSB, waar zij de functie van bondscoach Jong Oranje vervult. Dit betekent dat zij de beste junioren van Nederland begeleidt bij de World Cups voor junioren en andere internationale junioren-wedstrijden.

Voor ons kan zij, naast haar inzet bij techniek trainingsweken, in Nederland clinics, bijscholingen, presentaties etc. verzorgen voor verenigingen of sportorganisaties, waarbij zij haar kennis vanuit haar opleiding als Master of Sciences en haar ervaring met het begeleiden van junioren uiteraard zal gebruiken.

Jetske: “Tijdens de techniek trainingsweken in de zomer van 2014 ben ik onder de indruk geraakt hoe Leen en Monique het concept van Schaatstraining advies & begeleiding opgezet hebben en hun passie voor het schaatsen overbrengen op de deelnemers. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.”

Graag deelt zij haar kennis ook binnen Schaatstraining advies & begeleiding om je technisch nog beter te laten schaatsen!

Agenda