Tristan Loy

Voor assistentie tijdens onze techniek trainingsweken in Inzell maken wij regelmatig gebruik van de kennis en expertise van Tristan Loy, oorspronkelijk uit Frankrijk afkomstig, maar via Nederland nu in Inzell woonachtig.

Tristan, ooit begonnen als inline-topper, heeft op internationaal niveau langebaan (voor Frankrijk) gereden, jarenlang in de top van de nationale marathons in Nederland meegedraaid (o.a. winnaar Open Nederlands Kampioenschap Weissensee 2009) en heeft inmiddels veel ervaring als trainer. Eerst bij de KIA Speed Skating Academy in Inzell, daarna een aantal jaren als een van de assistenten bondscoach van Duitsland. Daaropvolgend was Tristan trainer-coach van de topschaatsers van het team Norges Skøyteakademi, waar onder andere ook de succesvolle Poolse sprinter Arthur Was van deel uitmaakte. Inmiddels is Tristan werkzaam als een van de bondscoaches van het Poolse nationaal allround team.

Tristan spreekt zowel Frans, Engels, Duits als Nederlands en deelt graag zijn kennis ook binnen Schaatstraining advies & begeleiding om je technisch nog beter te laten schaatsen!

Agenda