Techniekweken najaar Inzell volop in gang

De eerste twee Techniektrainingsweken in Inzell zitten er inmiddels alweer op. Weer twee schitterende weken op het mooie ijs van Inzell. Dat het in Inzell mooi en heerlijk is om te schaatsen, vinden waarschijnlijk niet alleen de deelnemers van Schaatstraining advies & begeleiding, maar ook heel veel topsporters uit Noorwegen, Rusland, Polen, Duitsland, Nederland en nog veel meer landen.
Het is deze eerste weken van het seizoen dan ook flink druk in en rond de Max Aicher Arena. Maar dat maakt de weken in Inzell juist ook bijzonder, net dat stukje extra. Wedstrijdschaatsers en topsporters wisselen elkaar continu af op het binnenterrein van de ijsbaan. Toch blijven het door het aanbod van veel verschillende trainingsuren in deze periode, steeds kwaliteitsuren met veel ruimte voor filmwerk en techniekoefeningen. Daarbij is het voor onze deelnemers ook mooi om de topschaatsers van dichtbij te zien trainen en te ervaren hoe ook zij op ieder moment met het finetunen van hun schaatstechniek bezig zijn.
De eerste twee weken zitten erop, en er volgen er nog veel meer dit najaar. Met deelnemers uit alle hoeken van Nederland, maar ook heel veel Noren en schaatsers uit Canada, Zwitserland, Duitsland, Zweden en Oostenrijk.
Daarbij krijgt Monique in de diverse weken ondersteuning van Jetske Wiersma, Tristan Loy en Leen van den Heuvel. Jetske heeft, naast haar werk als Bondscoach Jong Oranje langebaan, de afgelopen trainingsweek meegedraaid en staat daarnaast in Nederland ook regelmatig voor Schaatstraining advies & begeleiding op het ijs met privé trainingen en clinics. Tristan was tot afgelopen seizoen één van de Bondstrainers van het Duitse langebaanschaatsen en woont in Inzell. Tristan zal Monique in Inzell bij een van de trainingsweken in november ondersteunen. En ook Leen komt nog een paar weken naar Inzell om mee te draaien. Op deze wijze kunnen we de persoonlijke aandacht ook binnen een grotere groep blijven waarborgen.
De weken in het najaar zijn allemaal volgeboekt. Voor de Techniekweek in de Kerstvakantie zijn nog (beperkt) een paar plaatsen vrij. Tot slot vindt er eind januari nog een Techniekweek plaats rondom de Inzell Sprint Classics, een internationale wedstrijd voor Masters. Voor deze week kun je je vanaf nu ook aanmelden, hier hebben we nog voldoende plaatsen vrij.
Nu op naar de volgende techniekweek!