Veel deelnemers techniekweken aan de start bij NK junioren

Veel deelnemers techniekweken aan de start bij NK junioren

Veel deelnemers van de Techniekweken stonden vorig weekend tijdens het NK junioren Sprint en 3 en 5km in Enschede aan de start. Heb je ze ook op de livestream zien rijden? Of was je er live bij in Enschede?

Anne was erbij, Eline was erbij, Eva was erbij, Machteld was erbij, Femke was erbij, Julia was erbij, Lilian was erbij, Teun was erbij, Remi was erbij, Martin was erbij, Noah was erbij en Yves was erbij. Allen waren een keer maar de meesten zelfs meerdere keren deelnemer aan onze Techniek trainingsweken in Inzell en besteedden, naast hun trainingen bij Club-, Baan- of RTC-selectie, extra aandacht aan het verbeteren van hun techniek.

En zeker niet zonder resultaat. Gaaf om te zien dat er zoveel aan de start stonden. Maar ook gaaf dat diversen ook heel hoog wisten te eindigen. Martin eindigde als 12e, Noah als 13e, Remi als 15e en Teun als 8e. Machteld kwam tot plaats 10, Femke tot plaats 11, Julia tot plaats 9 en Anne tot plaats 7 en plaats 9, Eva werd 9e en Eline en Lilian stonden bijna op het podium met plaats 4 op de 3km. Lilian behaalde op 5km zelfs een bronzen medaille bij de junioren A. En Yves tot slot stond zelfs op de hoogste trede van het ereschavot bij de 3km junioren B! Hij wist als 1ejaars junior B iedereen te verrassen en kreeg de gouden medaille om z’n nek gehangen.

Super trots dat wij daar een steentje aan hebben mogen bijdragen!

De Techniek Trainingsweken staan open voor wedstrijdschaatsers van alle niveau. Of je nou reguliere wedstrijden op je thuisbaan rijdt, of dat je al mee mag doen aan een Nederlands Kampioenschap. Iedereen op zijn niveau is even fanatiek bezig met het bijschaven van haar of zijn techniek.

De filmcompilatie van de laatste Techniek trainingsweek afgelopen zomer geeft dat mooi weer:

Veel schaats- en trainingsplezier allemaal nog en succes met de rest van het seizoen. Volgend jaar weer?