UK Long Track Introduction Weekend in Inzell

Afgelopen weekend, van vrijdag 31 oktober tot en met zondag 2 november, vond in Inzell het ‘UK Long Track Speed Skating Introduction weekend’ in Inzell plaats. Op verzoek en in opdracht van NISA (National Ice Skating Association of Great Britain and N.I.) organiseerde Schaatstraining advies & begeleiding dit introductieweekend in samenwerking met de KIA Speed Skating Academy.
Twintig sporters vanuit Great Britain vanuit shorttrack, inline-skaten, maar ook uit kunstschaatsen, ijshockey of zelfs helemaal geen ijs-achtergrond, namelijk atletiek, baanwielrennen en roeien. Allemaal voor het eerst op een 400-meterbaan en op klapschaatsen. Sporters, waaronder zelfs enkele Olympische deelnemers (o.a. uit het roeien en baanwielrennen), die met heel veel toewijding ongelooflijk veel progressie boekten in één weekend.
Een volgepakt weekend met vier ijstrainingen, vier presentaties over alles rondom het langebaanschaatsen, een ‘dryland training’ en direct de vuurdoop met een wedstrijd over 500 meter.
De trainingen en presentaties werden samen met Phil Brojaka (Brits recordhouder van bijna alle langebaanafstanden en assistent coach bij het Nederlandse nationale inline team) en Piet Knip (trainer IJsclub Voorwaarts en Developmentteam UK) gegeven, in een geweldige sfeer in het schitterende Inzell.
Het was een meer dan succesvol weekend. Met dank aan de NISA, KIA Speed Skating Academy (voor het onderbrengen van de sporters en het voorzien van topsportmaaltijden) en Viking (voor het ter beschikking stellen van klapschaatsen). Een mooie eerste aanzet om het langebaanschaatsen in de UK weer op de kaart te zetten.
Bekijk onze fotoimpressie op Facebook. En hier vind je een mooie (film)impressie van het weekend gemaakt door Niels de Jager.