Techniekweken op het zomerijs van Inzell

Alhoewel we nog volop belangrijke en mooie wedstrijden tegoed hebben in het huidige seizoen, is er al weer vraag naar de planning van onze techniek trainingsweken in het volgende seizoen en dan vooral op het zomerijs in Inzell. Inmiddels is er duidelijkheid uit Inzell en kunnen we onze techniekweken voor de zomer vaststellen.
Zomerijs Inzell: zeker 3, misschien 4 weken!
De Max Aicher Arena is de zomer van 2015 definitief geopend van maandag 6 tot en met zondag 26 juli. Dat betekent dat we zeker zijn van – net als vorig jaar – drie weken zomerijs. Echter, er is een grote kans dat de baan al negen dagen eerder open gaat, namelijk vanaf zaterdag 27 juni. Dit doen ze als zich vóór 1 april minimaal 200 schaatsers melden om in die extra periode te komen trainen. Dit moet te doen zijn!
Planning techniekweken
Onze planning voor de komende zomer is dan ook als volgt:

  • Zomerijs week 1: zondagavond 28 juni – vrijdagmorgen 3 juli (ONDER VOORBEHOUD, ZIE HIERBOVEN)
  • Zomerijs week 2: zondagavond 5 juli – vrijdagmorgen 10 juli
  • Zomerijs week 3: zondagavond 12 juli – vrijdagmorgen 17 juli
  • Zomerijs week 4: zondagavond 19 juli – vrijdagmorgen 24 juli

Elke week start op zondagavond met een briefing en aansluitend diner. We eindigen steeds op vrijdagmorgen na de training. De techniekweken zijn gericht op het verbeteren van de techniek voor (het niveau van) wedstrijdrijders. Er staan acht ijstrainingen en een core stability training op het programma. Daarnaast vindt er een presentatie over een schaatsgericht onderwerp plaats en er vindt veelvuldig persoonlijke filmanalyse van de trainingen plaats. Persoonlijke aandacht staat in alle weken voorop!
Interesse?
Heb je interesse in een van de weken, stuur ons dan een e-mail. Dan ontvang je de flyer met uitgebreide informatie incl. het aanmeldformulier. Degenen die zich reeds hebben gemeld met interesse in het zomerijs, ontvangen vandaag een mail.
NB:
Om ervoor te zorgen dat de baan de vervroegde periode al opengaat, is het van belang dat alle schaatsers en teams die van plan zijn die periode naar Inzell te gaan, zich voor 1 april melden bij de Max Aicher Arena. Zegt het dus voort in je omgeving als je mensen weet die al vroeg in de zomer van het prachtige ijs gebruik willen maken!
 
Bekijk hier een impressie van de techniekweken in Inzell: