Specifieke krachttraining als aanvulling op je trainingsprogramma

Specifieke krachttraining als aanvulling op je trainingsprogramma

Het komt nog wel eens voor dat schaatsers, vooral masters, te maken krijgen met een hamstring-, bil- (piriformus) of rugblessure. Het is een feit dat bepaalde spieren verzwakken en andere verkorten bij het ouder worden.

Hoe zorg je ervoor dat je deze spieren op de juiste manier traint (en rekt), zodat de coördinatie verbetert en de samenwerking van de spieren effectiever wordt. En vooral, om ervoor te zorgen dat je de juiste spieren gebruikt tijdens je schaatsgerichte trainingen waardoor je overbelasting (of juist onderbelasting) of verkeerd gebruik voorkomt. En daarmee blessures zoveel mogelijk kunt voorkomen.

Samenwerking met Milo Balk van Four Performance
Milo Balk heeft tot en met zijn eerste jaar als neo-senior serieus wedstrijd gereden met tijden als een 37.8, 1.14 en 1.55 op zijn recordlijstje. Sinds 2019 is hij gecertificeerd personal trainer en inmiddels staat hij met nog twee collega’s aan het hoofd van hun sportschool ‘Four Performance‘ in Kamerik.

Al een aantal jaren begeleidt hij ook diverse schaatsers uit de omgeving van Woerden en vanaf komende zomer gaan wij een samenwerking met Milo aan om nog meer schaatsers doelgericht te laten krachttrainen. Niet om puur sterker te worden, maar vooral om functioneel sterker te worden, waardoor spieren beter met elkaar samenwerken, waardoor je effectiever en dus krachtiger kunt bewegen.

Woensdagavond: specifieke krachttraining voor schaatsers
Op woensdagavond krijgen schaatsers van of via Schaatstraining advies & begeleiding de mogelijkheid om een krachttraining te volgen bij Milo in zijn sportaccommodatie in Kamerik. Hij maakt een programma passend in het schema dat je bij Schaatstraining advies & begeleiding volgt en dus gericht op jouw doelen. Hij geeft adviezen voor oefeningen en vooral de uitvoering ervan. En natuurlijk is het ook nog eens gezellig om deze krachttraining met elkaar te doen in plaats van in je eentje.

Woon je wat verder uit de buurt en is het voor jou niet haalbaar elke week te komen? Dan kun je bijvoorbeeld ook één keer per maand deelnemen en per keer betalen en kun je het programma de andere weken zelf in een sportschool bij jou in de buurt uitvoeren.

Kennismaking: Trainingsdag Doorn 25 mei
Als voorproefje op deze wekelijkse krachttraining geeft Milo tijdens onze Relatie Trainingsdag op zaterdag 25 mei in Doorn een clinic Krachttraining. In deze sessie zal Milo je laten zien welke spieren belangrijk zijn voor schaatsers om extra aandacht geven en hoe je die spieren dan op de juiste manier traint. Zo kun je alvast kennismaken met zijn kennis en manier van werken.

Interesse in deze krachttraining op woensdag? Laat het mij weten via mail of Whatsapp.