Online en op afstand trainen

Online en op afstand trainen

Er wordt vanwege de Corona-maatregelen momenteel veel individueel op het ijs getraind en vaak kan er ook geen trainer bij zijn. “Ik zou wel willen weten of het goed gaat” en “Ik heb het idee dat de bocht nu beter loopt maar er is niemand die dit kan bevestigen” zijn dan ook geluiden die we meer en meer horen.  Daarom bied ik volop veilige alternatieve mogelijkheden op afstand!

Online filmanalyse

Wil je dat ik meekijk? Dat kan! Vanwege het advies de reisbewegingen te beperken en ik niet van ijsbaan naar ijsbaan wil hoppen en zo met heel veel verschillende schaatsers op verschillende banen in contact wil komen, zal ik dit niet in de praktijk doen, maar online op afstand.  

Ik bied verschillende opties:

  1. Analyse ‘small’:
    Een specifiek onderdeel van de techniek, bijv. het plaatsen van de schaats met je rechterbeen op het rechte eind, de eerste pas van de start of de afzet van het linkerbeen in de bocht. Je stuurt 1 opname daarvan en die nemen we samen door via Zoom (ongeveer half uur).
  2. Analyse ‘big’: 
    Je laat je door iemand uitgebreid filmen, vanuit diverse hoeken of een specifieke training (bijvoorbeeld een sprinttraining). Je krijgt van mij de details voor het filmen. Daarna plannen we een analyse via Zoom (ongeveer 1 uur).
  3. Teamanalyse:
    We kunnen ook nog een stap verder gaan. We kiezen samen een thema voor de presentatie aan jullie team (of aantal schaatsers), zoals de start, de basishouding, de bocht etc.) en voor dat thema stuur je mij wat filmmateriaal van eigen rijders toe, zodat we de filmanalyse in de presentatie kunnen verwerken. We doen dit via Zoom (ongeveer 1,5 uur).

Training op afstand

Natuurlijk kunnen we ook samen op afstand trainen: een schaatsplanktraining, droogtraining, circuittraining. Alleen of met nog een paar schaatsers.  

De training vindt plaats via Zoom. Ik verzorg het trainingsprogramma, geef uitleg en kijk online mee naar de uitvoering van de training.  

Online presentatie voor trainers

De webinars en online presentaties zijn de afgelopen maanden in omvang gestegen. En zeker in deze tijd blijkt dit erg goed te werken.  

Jij en je collega-trainers kunnen ieder veilig in eigen omgeving achter eigen laptop of pc de presentatie volgen en toch aan kennisverbreding en een gezamenlijke visie binnen de vereniging werken. Inmiddels staan er al diverse op de planning.

Meer informatie

Meer informatie over een van deze mogelijkheden en de kosten hiervan? Neem contact met mij op.