In memoriam: Cees Gort

In memoriam: Cees Gort

Afgelopen week kregen we het droevige bericht dat Cees Gort, een van onze deelnemers van het eerste uur, plotseling is overleden. Cees was 79 jaar, maar nog bruisend van energie en vast van plan om komende winter weer volop te gaan schaatsen.

Vanaf de eerste activiteit, een workshop core stability met een presentatie over voeding, die we in 2010 organiseerden, was Cees erbij. En zo was hij ook een van de deelnemers van de allereerste Techniek Trainingsweek van Schaatstraining advies & begeleiding, november 2010 in Erfurt.

In totaal nam Cees de afgelopen elf jaar aan maar liefst 24 techniekweken deel en was hij ook vele droogtrainingen in Driebergen van de partij. Daarmee was hij een van de trouwe gezichten in onze techniekweken en trainingen en daarom zullen ook velen hem kennen. Cees was ook een van de deelnemers in de trainingsweek in 2013 die we als input gebruikten om een promofilm van te maken. We zijn er trots op dat hij op die manier een van de ‘hoofdrolspelers’ in onze film is.

Cees was altijd heel kritisch op zichzelf tijdens de trainingen en vooral de filmanalyses, maar altijd vrolijk. Hij genoot van Inzell en vooral van het schaatsen zelf. “Monique, gaan we nog starten?” was zijn eerste vraag altijd (met een lach en een knipoog), want een training zonder startjes kon volgens hem eigenlijk niet.

Met zijn eigen, heldere kijk op wat er in de wereld gebeurde, stond hij met beide benen op de grond en kon hij goed vertellen hoe hij ergens over dacht. Hij hield van een grap en een grol, een beetje plagen, en wat hebben we veel plezier gehad al die jaren.

Wat gaan we jou missen, Cees. Bedankt voor jouw kritische, maar positieve kijk op het leven. We zullen jou nooit vergeten.

De crematie vindt in besloten kring plaats. Als je het correspondentieadres wilt ontvangen, stuur even een berichtje.