Exclusieve testdagen 2021

Exclusieve testdagen 2021

Net als voorgaande jaren hebben we samen met Diane Valkenburg weer onze exclusieve Schaatstraining advies & begeleiding testdagen gepland: donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 mei 2021.

Twee testen

Er kunnen verschillende inspanningstesten gedaan worden:
1. Wingate test
2. VO2max-test met lactaatmeting

1. Wingate test
Tijdens de 30 seconden durende Wingate sprinttest trap je in 30 seconden zo veel mogelijk vermogen, door een hoge piek te trappen en zo sterk mogelijk door te fietsen. Je anaerobe vermogen en anaerobe capaciteit worden tijdens deze test gemeten. Dit zijn goede voorspellers voor 500 en 1500 meter.

2. VO2max-test met lactaatmeting
De VO2max test met lactaatmeting is een langere test, van 15 tot 30 minuten, waarin het in stappen van drie minuten steeds zwaarder wordt. Tijdens de test wordt iedere drie minuten je bloedlactaatconcentratie gemeten. Daarnaast wordt je ademhaling tijdens de hele test geanalyseerd en worden je hartslag en vermogen constant gemeten. Aan de hand van deze gegevens worden je aerobe en anaerobe drempels bepaald en op basis daarvan worden trainingszones opgesteld.

Fysieke conditie
Met behulp van de Wingate en VO2max test kom je erachter met welke fysieke conditie je het zomerseizoen in gaat. De testresultaten geven informatie om je trainingen beter in te richten. De sporters die in eerdere edities al deelnamen, kunnen daarnaast met de nieuwe resultaten de fysieke voortgang van afgelopen periode controleren.

Verbeterde apparatuur

Op haar nieuwe locatie maakt Diane gebruik van nieuwe, verbeterde testapparatuur. Ze heeft twee Monark testfietsen die het vermogen beter meten en regelen. Daarnaast heeft ze een nieuw ademgasanalyse systeem dat naast de opname van zuurstof ook de afgifte van koolstofdioxide meet. Daarmee kan ze tijdens de VO2max-test je omslagpunten, trainingszones en energieverbruik nog beter in kaart te brengen.

COVID-19 maatregelen

Om de veiligheid in de testruimte te garanderen, wordt er maar één sporter in de testruimte gelaten en zit er ook wat meer ruimte dan normaal tussen twee tests, zodat Diane tussendoor de tijd heeft de ruimte extra te ventileren en schoon te maken.

Aanmelden

Voor de testdagen heeft Diane een speciale aanbieding voor deelnemers van Schaatstraining advies & begeleiding. Die vind je hier. Wil je deelnemen aan onze testdagen, stuur mij dan een mail.