Exclusieve Inspanningstestdagen september 2018

Exclusieve Inspanningstestdagen september 2018

Na de eerste twee testdagen van dit seizoen bij Zoetemelk Pro indoorcycling, die op 18 en 19 mei plaatsvonden, hebben we samen met Diane Valkenburg op vrijdag 21 en zaterdag 22 september onze volgende exclusieve Inspanningstestdagen gepland!

Zo’n test eind van de zomer is een mooie gelegenheid om erachter te komen met welke fysieke conditie je de winter in gaat.

Samenwerking Zoetemelk Pro indoorcycling
De testdagen vinden plaats bij Zoetemelk Pro indoorcycling waar voormalig topschaatser en inspanningsfysioloog Diane Valkenburg de testen uitvoert. Tijdens deze exclusieve testdagen kun je deelnemen aan zowel een Wingate als een VO2max-test.

Testdagen
We starten beide dagen met de 30 seconden durende Wingate sprinttest. Daarin wordt je anaerobe vermogen gemeten. Dit vermogen is een goede voorspeller voor schaatsprestaties. Later deze dag wordt een VO2max test uitgevoerd. Deze test meet je maximale aerobe vermogen, je maximale hartslagfrequentie, je maximale zuurstofopname en je lactaatcurve. Aan de hand van deze test wordt je omslagpunt bepaald en worden trainingszones opgesteld.

De testresultaten geven informatie om je trainingen beter in te richten. De sporters die ook aan een van de testdagen in mei deelgenomen hebben, kunnen met de resultaten van deze tweede test de trainingsarbeid van afgelopen zomer controleren.

Hier vind je de uitnodiging van Diane met alle informatie over de kosten en de dag.

Deelnemen?
Wil je meedoen aan de exclusieve testdag op vrijdag 21 of zaterdag 22 september? Stuur dan een mail naar info@schaatstrainingadvies.nl.