Droogtrainingsweek Inzell ook volgend jaar in de planning!

Het stralende weer, de gretige deelnemers, maar zeker ook de ‘speeltuin’ van Inzell droeg bij aan een zeer succesvolle eerste Droogtrainingsweek in Inzell.
De hele week volop zon en warm weer zorgde ervoor dat (bijna) alle trainingen buiten konden plaatsvinden. De atletiekbaan naast de ijsbaan leende zich uitmuntend voor elastieken en loopscholing. En zo bleken de spiegelwand in de sporthal en later in de week de glazen ruiten van de ijsbaan uitstekende plekken om te schaatsplanken. In de mooie omgeving met her en der flink intensieve klimmetjes konden de deelnemers zich ook op de mountainbike lekker uitleven.
Maar de circuit-locatie in het Moor stak er volgens de deelnemers echt bovenuit. Glimmend van pret begaven ze zich ruim anderhalf uur springend door het circuit van ‘natuurlijke’ oefeningen met daarbij het uitzicht op de bergen. “Inzell is net een speeltuin”, zo vonden de deelnemers.
De afwisseling in intensiteit en variatie tussen de verschillende trainingsmiddelen zorgden ervoor dat er tot de laatste dag aan de techniek kon worden gewerkt. En dat was nou net de opzet van de week: stap voor stap met heel veel verschillende materialen en trainingsvormen werken aan het verbeteren van de schaatstechniek, zodat de sporters nog beter voorbereid het ijs opstappen komende winter (of sommigen zelfs komende zomer al).
Kortom, de deelnemers hebben zich alweer gemeld voor volgend jaar. De week is alweer gepland! Wellicht meer dan één  droogtrainingsweek volgend jaar??
Hier vind je een foto-impressie van de week.