Coaching in Stavanger

Net als bij het WK Sprint voor Masters in Astana eerder dit seizoen, was Schaatstraining advies & begeleiding ook voor coaching en begeleiding aanwezig bij het WK Allround voor Masters. Een topweekend weer met erg mooie prestaties!
Dit 23e WK Masters Allround vond plaats in Stavanger (Noorwegen) in het weekend van 7 tot 9 maart . Aan dit toernooi namen maar liefst 181 schaatsers deel, naast Nederland afkomstig uit Canada, Spanje, Finland, Duitsland, Italie, Kazachstan, Rusland, Zwitserland, Zweden en natuurlijk Noorwegen zelf.
Alhoewel iets koud in de hal, waren het goede omstandigheden in de Sørmarka Arena ijshal. Dit bewezen wel de twee nieuwe IMSSC Records en een indrukwekkend aantal persoonlijke records en seizoenenrecords. De twee nieuwe IMSSC Records werden gereden door de Fin Pertti Kiiskinen (M70) met een tijd van 44,33 op de 500m, en door onze landgenoot Toon Kooijmans (M75) met een tijd van 5.03,01 op de 3000m.
Buiten dat er hard werd gereden, waren het ook vooral heel spannende races die het weekend tot een prachtweekend. In diverse leeftijdsklassen werd de overwinning pas in de laatste ronde van de slotafstand beslist. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de dames 55, waarbij Marja Smies-Oenema, een van de sporters die Schaatstraining advies & begeleiding begeleidt, na een schitterende strijd met Noor van der Ster en Lettie Zwanenburg uiteindelijk tot haar eigen verbazing de WK-titel in ontvangst mocht nemen. Deze en volop andere mooie prestaties maakten het WK tot een prachtkampioenschap waar de meesten met een goed gevoel op terug zullen kijken. En deze coach wel zeker!
Hier kun je alle uitslagen (incl. protocollen) bekijken.