Coaching in Calgary

Afgelopen weekend vond over drie dagen in Calgary (Canada) het WK Allround voor Masters plaats. En wat een feestje was dat weer in Calgary. Een prachtig kampioenschap met maar liefst 24 nieuwe wereldrecords!
Daarvan werden er negen door deelnemers (de Noren Frode Eidsmo en Arne Kjell Foldvik en de Nederlander Jan van der Meulen) die Schaatstraining advies & begeleiding begeleidt, gereden. Meer dan 150 deelnemers uit veertien verschillende landen namen aan dit evenement op “The Fastest Ice in The World” deel.
“The Olympic Oval” in Calgary heeft een eenvoudige set van kernwaarden: “Passie, plezier en toewijding”. Dat komt in Canada niet alleen tot uitdrukking bij de absolute top, maar zeer zeker ook bij alle Masters die deelnamen. Oval directeur Yves Hamelin was dan ook erg trots op de nieuwe wereldrecordhouders.
Net als de voorgaande jaren was Schaatstraining advies & begeleiding gevraagd de Nederlandse deelnemers aan het WK voor Masters te coachen en te begeleiden.
Zoals al gezegd was het een prachtig toernooi waar vaak pas de overwinning in de slotafstand bepaald werd. Nederland wist uiteindelijk tien keer goud, zeven keer zilver en één maal brons te winnen. Diverse deelnemers, ook uit het buitenland, die Schaatstraining advies & begeleiding begeleidt, wisten in dit toernooi weer goed te pieken en stonden veelvuldig op het podium.
Hier vind je de uitslagen van het WK Allround. En ook op de site van Olympic Oval met alle ronden- en tussentijden.
Het was weer geweldig om daar als coach en teamcaptain aanwezig te zijn.