Clinic Bewust hardlopen

Efficiënt lopen voor schaatsers
Op zaterdagmiddag 3 september organiseren wij samen met Pauline van Norden van Bewust in Beweging speciaal voor schaatsers een clinic Bewust hardlopen. Bewust Hardlopen is gericht op ontspannen lopen met minder belasting. Het uitgangspunt hierbij is ieders individuele manier van hardlopen.
Deze individuele manier wordt bepaald door onder meer lichaamsbouw, aanleg, ontwikkeling en karakter. Voor schaatsers is looptraining een ondersteunende trainingsvorm. En ook een deel van de warming-up bestaat vaak uit hardlopen. Ook schaatsers zijn dus gebaat bij een efficiënte en minder belastende manier van lopen.
Bij de mentale component van Bewust Hardlopen, staat de kracht van de gedachte centraal. Met de juiste focus leer je op veerkracht te lopen en met meer ontspanning. Bij de fysieke component staan oefeningen in houding, beweging, ademhaling, ontspanning en intensiteit centraal. Een goede houding is zowel in het dagelijks leven, als bij het hardlopen van belang, om het lichaam op de juiste manier te belasten.
De clinic vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur
 in Driebergen. Tijdens deze cursusmiddag maak je kennis met de methodiek en ervaar je zelf wat het is en wat het je kan brengen. Het is een techniekcursus met veel individuele aandacht. Er worden video-opnames gemaakt, waardoor de aandachtspunten duidelijk zichtbaar en herkenbaar worden. Deze clinic wordt verzorgd door Pauline van Norden van Bewust in Beweging.
Voormalig Nederlands hardloopkampioen Rob Druppers is ambassadeur van Bewust Hardlopen: “Bewust Hardlopen is voor iedereen die hardloopt, wil gaan hardlopen of die ooit gestopt is vanwege blessures”.
Opzet clinic Bewust Hardlopen

 • Korte introductie Bewust Hardlopen: achtergrond, uitgangspunten, theorie
 • Video-opname maken en gezamenlijke analyse (alle deelnemers krijgen achteraf een link 
naar de beelden met persoonlijke aandachtspunten toegestuurd)
 • Warming-up met specifieke oefeningen
 • Zelf doen en ervaren:
  • Basishouding en de start van het lopen
  • Langer aan één stuk lopen met specifieke aandachtspunten
  • Specifieke stabiliteitsoefeningen voor hardlopers (bruggetje, buik, rug, plank)
  • Extra techniek: versnelling + heuveltechniek
 • Cooling down

Datum
Zaterdagmiddag 3 september van 13.00 – 17.00 uur
Locatie
Verzamelpunt: Restaurant Klein Zwitserland, Traaij 295, Driebergen-Rijsenburg
Kosten
€ 29,-p.p.voor 4 uur cursus, incl. persoonlijke videoanalyse
Extra te bestellen als naslagwerk: boek Bewust Hardlopen voor €22,50
Aanmelden
Heb je interesse in deze speciale hardloopclinic voor schaatsers? Stuur dan een mail naar info@schaatstrainingadvies.nl.