Exclusieve testdagen najaar 2022

Exclusieve testdagen najaar 2022

Op donderdag 15 en zaterdag 17 september hebben we onze najaars-testdagen bij Diane Valkenburg weer gepland.

Je kunt deelnemen aan verschillende inspanningstesten:
1. Wingate test
2. VO2max-test met lactaatmeting

Wingate test

Tijdens de 30 seconden durende Wingate sprinttest trap je in 30 seconden zo veel mogelijk vermogen, door een hoge piek te trappen en zo sterk mogelijk door te fietsen. Je anaerobe vermogen en anaerobe capaciteit worden tijdens deze test gemeten. Dit zijn goede voorspellers voor 500 en 1500 meter schaatsprestaties.

VO2max test met lactaatmeting

De VO2max test met lactaatmeting is een langere test, van 15 tot 30 minuten, waarin het in stappen van drie minuten steeds zwaarder wordt. Tijdens de test meet Diane iedere drie minuten je bloedlactaatconcentratie. Daarnaast wordt je ademhaling tijdens de hele test geanalyseerd, en worden je hartslag en vermogen constant gemeten. Aan de hand van deze gegevens worden je aerobe en anaerobe drempels bepaald en op basis daarvan worden trainingszones opgesteld.

Met behulp van de Wingate en VO2max test kom je erachter met welke fysieke conditie je het winterseizoen in gaat. De testresultaten geven informatie om je trainingen beter in te richten. Als je al eerder deelnam, kun je daarnaast met de nieuwe resultaten de fysieke voortgang van afgelopen periode controleren.

Hier vind je de uitnodiging van Diane.

Wil je deelnemen aan een van onze testdagen, stuur mij dan een mail met daarbij de keuze van je testdag.