Max Aicher Arena

De belangrijkste accommodatie in Inzell waarvan we gebruik maken is uiteraard de de ‘Max Aicher Arena’. Daar vinden nl. onze ijstrainingen plaats.

Schaatsen op een ijsvloer om van te smullen. De kap over de ijsbaan is zo ontworpen dat je nog steeds zicht hebt op de omliggende bergen. Deze open structuur maakt het schaatsen daar zo uniek. Overdekt, maar toch contact met buiten.

De baan die ervoor gezorgd heeft dat Inzell weer het schaatsmekka van Europa is. En niet alleen wij zijn er, maar met grote regelmaat zijn hier ook de (inter)nationale schaatstoppers aanwezig om te trainen.

De weken worden zo veel mogelijk buiten de vakanties om georganiseerd, zodat we gebruik kunnen maken van rustige ‘topsporturen’.

Daarnaast organiseren we ook trainingsweken op het zomerijs en in de Kerstvakantie, zodat ook schaatsers die aan de vakantieperiode vast zitten, kunnen deelnemen.

In de hal is het rond de 11 graden Celsius. Een prima trainingstemperatuur waarbij het ijs gedurende lange tijd optimaal blijft. Zeker als er, zoals vaak, niet heel veel schaatsers op het ijs zijn. Er is in Europa geen mooiere ijsvloer dan die van Inzell!

Oftewel, ideale omstandigheden om aan je techniek te werken.

Website Max Aicher Arena

Agenda