Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Exclusieve testdagen april 2022

22 april 2022 - 29 april 2022

Op vrijdag 22 en vrijdag 29 april hebben we samen met Diane Valkenburg weer onze eerste exclusieve Schaatstraining advies & begeleiding testdagen van dit seizoen gepland.

Vanwege het in mei geplande zwangerschapsverlof van Diane, vinden de testdagen eerder plaats dan normaal gesproken, maar op deze manier ben je wel de gelegenheid vooraf aan het zomerseizoen te testen waar je staat.

Twee testen

Je kunt deelnemen aan verschillende inspanningstesten:
1. Wingate test
2. VO2max-test met lactaatmeting

1. Wingate test
Tijdens de 30 seconden durende Wingate sprinttest trap je in 30 seconden zo veel mogelijk vermogen, door een hoge piek te trappen en zo sterk mogelijk door te fietsen. Je anaerobe vermogen en anaerobe capaciteit worden tijdens deze test gemeten. Dit zijn goede voorspellers voor 500 en 1500 meter.

2. VO2max-test met lactaatmeting
De VO2max test met lactaatmeting is een langere test, van 15 tot 30 minuten, waarin het in stappen van drie minuten steeds zwaarder wordt. Tijdens de test wordt iedere drie minuten je bloedlactaatconcentratie gemeten. Daarnaast wordt je ademhaling tijdens de hele test geanalyseerd en worden je hartslag en vermogen constant gemeten. Aan de hand van deze gegevens worden je aerobe en anaerobe drempels bepaald en op basis daarvan worden trainingszones opgesteld.

Fysieke conditie
Met behulp van de Wingate en VO2max test kom je erachter met welke fysieke conditie je het zomerseizoen in gaat. De testresultaten geven informatie om je trainingen beter in te richten. De sporters die in eerdere edities al deelnamen, kunnen daarnaast met de nieuwe resultaten de fysieke voortgang van afgelopen periode controleren.

Apparatuur

Diane heeft twee Monark testfietsen die het vermogen goed meten en regelen. Daarnaast heeft ze een ademgasanalyse systeem dat naast de opname van zuurstof ook de afgifte van koolstofdioxide meet. Daarmee kan ze tijdens de VO2max-test je omslagpunten, trainingszones en energieverbruik uitstekend in kaart te brengen.

Aanmelden

Voor de testdagen heeft Diane een speciale aanbieding voor deelnemers van Schaatstraining advies & begeleiding. Die vind je hier. Wil je deelnemen aan onze testdagen, stuur mij dan een mail.

Gegevens

Begin:
22 april 2022
Einde:
29 april 2022

Locatie

BeterTrainen
Vissersweg 16
Hoogmade, 2355 AL Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie